Sfaturi Și Precauții

Secretul păstrării alimentelor în cămară pentru mai mult timp!

12 how to keep food moth from infesting your cupboards (1)

De câte ori nu v-ați confruntat cu un dulap supraîncărcat care conține o mulțime de alimente expirate? Deci, pentru ca alimentele să nu ajungă inutil în coșul de gunoi, împovărându-ne atât buzunarul, cât și mediul, avem nevoie de sfaturi inteligente pentru depozitarea alimentelor, dar și de câteva sfaturi privind curățarea optimă a dulapului în sine. Păstrarea corectă într-o zonă igienică reduce posibilitatea alterării alimentelor și a deșeurilor ulterioare.

Pentru a ne păstra produsele în dulap mai mult timp, avem nevoie să stim următoarele:

Depozitați conținutul ambalajelor deschise în recipiente etanșe sau închideți cu cleme sau benzi de cauciuc ambalajele deja deschise (făină, orez, paste făinoase). În afară de imaginea clar mai îngrijită a dulapului, în acest fel le păstrăm mai proaspete mai mult timp. Unele alimente (de exemplu, miere, zahăr, făină) atunci când sunt deschise sunt susceptibile de a atrage diverse insecte. Închizându-le corect cu capacul sau sigilându-le ambalajul, ne asigurăm că, chiar dacă ceva nu merge bine, nimic nu va fi transferat la un alt aliment.

Asigurați-vă că verificați datele de expirare a produselor din dulap în fiecare săptămână. Alimentele cu o dată scurtă de expirare sunt întotdeauna ținute la vedere și nu în spatele rafturilor, deoarece cel mai probabil vor expira și nici măcar nu ne vom da seama.

Verificăm bine ambalajul produselor înainte de a cumpăra, de orice microorganisme care s-ar fi putut forma în interiorul acestora.

Alegem să depozităm alimentele într-un dulap departe de umiditate și căldură, care activează enzimele conținute în alimente și accelerează maturarea și, treptat, deteriorarea acestora.

Pentru a elimina posibilitatea ca ouăle insectelor neobservate să eclozeze în dulap, putem pune produsele (în special cele pe care le cumpărăm în vrac, de exemplu leguminoasele) în congelator timp de o săptămână și apoi le putem depozita în cămară. În acest fel, vom fi siguri că la temperaturi scăzute toate microorganismele posibile vor fi fost eliminate.

Evitați amestecarea alimentelor vechi cu alimente noi, chiar și de același tip, de exemplu paste, deoarece acestea au date de expirare diferite.

Puneți frunze de dafin, usturoi sau chilies în borcane mici, care vor funcționa ca repellente naturale împotriva insectelor.

În plus față de sfaturile de mai sus, desigur, Aroxol ne oferă o protecție suplimentară cu Aroxol Capcane de Hartie impotriva moliilor de alimente! Un aliat de încredere pentru a prinde și extermina molia de alimente, care adesea cuibărește în dulapurile noastre.

Cu o compoziție special concepută, Aroxol Capcane de Hartie sunt destinate să detecteze moliile de alimente și acționează împotriva lor într-un mod natural. Acțiunea sa durează până la 8 săptămâni și se bazează pe feromoni, un hormon care atrage moliile de sex masculin. Moliile se lipesc de banda de hârtie, și ca urmare a faptului că prezența lor este detectată de la bun început, le putem face față din timp.

Aroxol Capcane de Hartie nu sunt insecticide și nici nu conțin vreo substanță activă insecticidă chimică care ar putea infesta alimentele, deci sunt considerate complet sigure.

În cele din urmă, dacă dorim să avem un control absolut asupra raftului de alimente, alegem borcane de sticlă, care, ca medii de depozitare, se închid etanș și mențin alimentele „în viață” pentru mai mult timp. Deci, pe de o parte, cu borcane de sticlă dăm dulapului o estetică frumoasă, și pe de altă parte ne facilităm viața, deoarece prin ambalajul de sticlă putem alege foarte ușor alimentele de care avem nevoie, dar și să verificăm starea în care se află.

O cămară îngrijită și curată asigură cea mai bună calitate a alimentelor, previne risipa acestora, protejând în același timp mediul și buzunarul nostru.